ARABISCHE AUBERGINESOEP

  • 1  rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2  aubergines
  • 1  kaneelstokje
  • olijfolie om in te bakken
  • 1.4 l water
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 2  groentebouillonblokjes
  • 400 g kikkererwten
  • 1-2 tl harissa
  • 1 bosje koriander
  • 1  Turks brood
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de aubergines in kleine blokjes.
  • Pluk de blaadjes koriander.
  • Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en bak de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de aubergines en het kaneelstokje toe en bak circa 5 minuten mee. Schenk het water en de gezeefde tomaten bij de aubergines en voeg de groentebouillonblokjes en een deel van de korianderblaadjes toe. Kook de aubergines in circa 12 minuten gaar. Verwijder het kaneelstokje.
  • Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon.
  • Roer de kikkererwten met de harissa door de soep en warm goed door. Pureer de soep glad met een staafmixer.

Serveer de soep met geroosterd Turks brood en korianderblaadjes.

INDIASE DAHL

  • 2 el kokosolie
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 el verse gember, geschild en geraspt
  • 1 el kerrie
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/4-1/2 tl chilipoeder
  • 3 vastkokende aardappels, geschild en in blokjes
  • 2 wortels geschild en in blokjes
  • 200 g rode linzen
  • 1 L groentebouillon
  • 3 tomaten in blokjes

Opties: 2 el garam masala ipv de specerijen, 250 mL kokosmelk. 400 g spinazie

  • Fruit de ui, knoflook, gember, specerijen tien minuten in de olie.
  • Voeg aardappels en wortels toe en laat 5 minuten meekoken.
  • Voeg linzen, bouillon toe en laat voor 30 minuten zacht koken, roer af en toe.
  • Voeg als laatste de tomaten toe en laat 5 minuten zachtjes meekoken.

Opdienen met: 1 appel in reepjes, geroosterde en grof gehakte hazelnoten, grof gehakte korianderblaadjes.

Chat openen
1
App me of spreek iets in..